Logo EefWouters

Maakt werk van je passie

Iedere leider is ook een volger

Naast leiderschap raakt nu ook de term ‘volgerschap’ ingeburgerd: iedere leider is ook een volger. Jij als manager leidt toch niet alleen, je ervaart toch ook het leiderschap van een hoger geplaatste? 

Denk hier eens over na:

  1. Help je leidinggevende succesvol te zijn. Dat betekent niet slijmen voor je eigen gewin, maar je bewust zijn van het feit dat je deel uitmaakt van hetzelfde team. Als het niet goed gaat, is dat net zo goed de verantwoordelijkheid van jou als volger, als van de leidinggevende.
  2. Leef je in in de positie van je leidinggevende en bedenk wat hem of haar drijft. Dat maakt het voor jou mogelijk om effectief te kunnen volgen.
  3. Besef dat een leidinggevende ook niet perfect is en niet alle antwoorden heeft. Weet wat de beperkingen en zwakheden van je leidinggevende zijn en probeer die te compenseren.
  4. Hou je leidinggevende op de hoogte van ontwikkelingen; voorkom hem of haar voor voldongen feiten te zetten of van een ander dingen te horen waarover jij hem of haar had moeten informeren.
  5. Pas je aan aan de stijl van je leidinggevende. Speel flexibel in op de manier waarop je leidinggevende besluiten neemt, problemen oplost en communiceert.
  6. En misschien nog wel het belangrijkste: wees eerlijk en betrouwbaar. Zeg wat je denkt rechtstreeks en niet via via.

Kom je met het bovenstaande in dilemma’s, neem dan eens een coach als praatpaal.

Bron: R. Kor, G. Wijnen & M. Weggeman, Meesterlijk Organiseren: handreikingen voor ondernemende managers, 2007