Logo EefWouters

Maakt werk van je passie

Erkenning is het mooiste cadeau

Voor elk mens is gezien, gehoord en vervolgens erkend worden, van levensbelang. Voor een zuigeling is dat letterlijk waar: als hij niet wordt gezien of gehoord, dan heeft hij geen mogelijkheden om te overleven. Erkend worden is voor iedereen ook in juridische zin belangrijk, maar erkend worden in zijn bestaan als individu nog veel belangrijker.

Mensen blijven hun hele leven lang op zoek naar erkenning. Ieder heeft daar weer een eigen methode voor ontwikkeld. Bijvoorbeeld door goed te presteren, door heel hulpvaardig te zijn, door erg op te vallen of door zichzelf juist weg te cijferen. Dat die methoden niet altijd het gewenste effect hebben blijft een leven lang pijn doen.

In organisaties waar al geruime tijd weinig oog en oor is voor het personeel, is dit soms bijna collectief voelbaar. Die pijn uit zich dan als cynisme, gebrek aan betrokkenheid en wantrouwen. Managers die hiermee worden geconfronteerd, zitten met de handen in het haar. Wat moeten ze hiermee? De maatregelen die genomen worden zijn vaak olie op het cynisme-vuur:’Zie je wel, ze snappen totaal niet waar wij hier eigenlijk mee bezig zijn! Nou, het zal mijn tijd wel uitduren.’

De leidinggevende die de tijd neemt om te kijken en te luisteren, doet het goed. Maar die betrokkenheid moet dan wel oprecht zijn.

Bron: Coachingskalender 2010 © Uitgeverij Nelissen & M. Lingsma