Logo EefWouters

Maakt werk van je passie

Toppertje

Er was eens een toppertje dat zich niet zo voelde. Hij had hard gestudeerd, gewerkt en talloze nevenactiviteiten ontplooid. Hij koos ervoor om geen sabbatical te nemen en stelde zijn droomreis naar Australië uit. Vanuit de schoolbanken werd dit toppertje aangetrokken als high potential bij een gerenommeerde werkgever. Het inwerken verliep vlot, de samenwerking met de senior manager ging goed. Jammer dat deze zo weinig aanwezig was en de opdrachten ‘plots’ terugliepen. Het toppertje ging twijfelen. Was hij wel een toppertje, want zo voelde hij zich niet. 

Je ziet het veel. Afgestudeerden die vlot en jong hun studie afronden. Tijd om na te denken over het leven zelf hebben ze niet gehad of eigenlijk niet genomen. Ze starten met hun eerste echte baan en komen tot de ontdekking dat het anders is dan ze dachten. De diploma’s die ze hebben gehaald blijken geen eindstation te zijn, maar fungeren ‘slechts’ als startbewijs. 

Werken is niet hetzelfde als stage lopen en die eerste baan valt vaak tegen. Het ontbreekt aan goede begeleiding. Het moment is daar om even een adempauze te nemen, zich te bezinnen en te reflecteren. Met de hulp van loopbaan coaching kan begeleid worden. Het toppertje gaat met zichzelf aan de slag en ontdekt zijn echte talenten en zingevingvragen.

Bron: Coachingskalender 2010 © Uitgeverij Nelissen & M. Lingsma