Logo EefWouters

Maakt werk van je passie

Weet jij waar het uit-knopje in je hoofd zit?

Door de drukte van alle dag laten we ons vaak gemakkelijk meeslepen door alles wat erom ons heen gebeurt. En wat er van ons wordt gevraagd. Dat gaat vaak zo automatisch dat het gebeurt voordat je er erg in hebt. We draaien mee in de malle molen van het leven. Het voelt daardoor soms alsof we daar zelf weinig in te kiezen hebben. 

Op het werk heb je genoeg taken te doen, je kinderen hebben je nodig bij het maken van hun huiswerk en de school van je kinderen kan ook wel wat hulp gebruiken. Jij wilt iedereen tevreden houden en bent daardoor vaak jezelf aan het achterna hollen. Je denkt er niet zo bij na, want dat doe je wel even. De dingen die je zelf had willen doen blijven daardoor vaak liggen. Veel mensen hebben onbewust het gevoel dat ze aan alle verwachtingen van anderen moeten voldoen. 

Het kost veel stress het gaat ten koste van jouw plezier als je te veel meegaat in de jachtige maatschappij. Veel mensen hebben ook moeite om in slaap te komen als het onrustig is in hun hoofd. Ze komen niet toe aan de dingen die zij willen. En blijven piekeren over dingen die ze nog hadden willen doen. 

Het geeft onrust in je hoofd als je veel ballen tegelijk in de lucht wilt houden. Als je aan alle verwachtingen van anderen wilt voldoen zonder daar een selectie in aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat er veel omgaat in je hoofd en het er nooit eens lekker rustig is. 

Het geeft rust in je hoofd als jij je kunt focussen op het hier en nu. Door regelmatig even met jouw aandacht in het hier en nu te zijn, in plaats van bij de dingen die jij wilt doen of die anderen van je verwachten. Dat geeft rust. 

Veel mensen denken dat er toch niets te veranderen is aan een bepaalde situatie en dat stress daar nu eenmaal bij hoort. Soms kun je inderdaad niet de situatie veranderen, maar wel hoe je ermee omgaat. 

Vaak denken mensen dat ze geen tijd hebben om iets aan stress te doen. Dan juist is het nodig! Je zult merken dat als je de rust neemt, je veel efficiënter bent en de tijd die je besteedt aan je hoofd tot rust te brengen het dubbel en dwars waard is.